Winnaars Playback 2012

Harold's Angels - Spice Girls

Ondanks (of dankzij?) een aantal last minute wijzigingen, afzeggingen door ziekte en aanmeldingen van nieuwe deelnemers is de playbackcommissie er weer in geslaagd een geweldige playbackavond neer te zetten. Maar de grootste bijdrage in de feestvreugde is natuurlijk geleverd door alle deelnemers en het aanwezige publiek!

Inmiddels zijn we eraan gewend geraakt om Martien Bunthof als eerste act langs te zien komen. Dit jaar ging het iets anders dan anders. Martien treed helaas niet meer op, maar was toch even op zijn vaste stekkie op het podium om een Oeuvre Prijs als blijk van waardering voor zijn jarenlange deelname aan de playbackavonden in ontvangst te nemen.

Een compilatie van hoogtepunten van zijn optredens uit het verleden werd getoond en gezamenlijk werd er door het hele publiek meegedeind op de klanken van Sef Ekkel met de De Woonboot.

Dit jaar introduceerden we de juryprijs en de publieksprijs. De deskundige jury (twee Gerwense topchefs) beoordeelden de acts op basis van playbackkwaliteit, carnavalesk gehalte en presentatie van de act als geheel. Winnaar van de juryprijs en wisselbeker: de groep Re-Act met Dokter Bernard! Pieter heeft de act van Re-Act gefilmd, klik om te downloaden: Doktor Bernard?

Re-Act – Dokter Bernard

Voor de publieksprijs kon er gestemd worden via SMS. Playbackcommissielid Kelly had haar telefoonnummer beschikbaar gesteld en met trillende handen (de sms’jes bleven namelijk binnenstromen) werd de score bijgehouden op het grote scherm. Al snel werd duidelijk dat een idolate fan zijn gehele belbundel aan het op sms’en was aan stemmen voor groep 4. Na sluiting van het stemmen was het dan ook geen hele grote verrassing meer dat de groep Harold’s Angels met de act Spice Girls er vandoor ging met de publieksprijs!

Harold’s Angels – Spice Girls

Tot slot, de heren van de 3J’s hebben een grootste uitdaging gesteld. Zij beweren dat de stemmachine gesaboteerd moet zijn geweest en dat niemand hen kan verslaan tijdens de playback van 2013. Ze dagen iedereen uit om het tegen hen op te nemen! Ook groepen van buiten Volendam!

Reacties zijn gesloten.