Carnavalskriebels in Gerwen

Carnavalsvereniging “De Narre-Kappen” uit Gerwen heeft ook afgelopen zomerperiode niet stil gezeten. Achter de schermen zijn verschillende commissies actief geweest. Zo heeft de commissie facilitair de mogelijkheden van een andere locatie voor de carnavalsactiviteiten bekeken. Maar gezien het onduidelijke accommodatie- en subsidiebeleid van de gemeente is ervoor gekozen om ook de komende jaren in de oude en vertrouwde feesttent op het Heuvelplein te blijven.

Toch zal er komend jaar met de carnaval wat veranderen: de eerste en tweede zwamavond blijven op de vrijdag (1 februari) en zaterdag (2 februari) van het weekend voor de carnaval. De derde zwamavond is echter op vrijdag 8 februari (dit in plaats van de vertrouwde zaterdag met de carnaval). Dit is alvast iets om in de agenda te zetten! De voorverkoop van de kaarten voor deze avonden zal zijn op woensdag 12 december. Meer info hierover volgt!

Ook hebben de Prinsen Keuze Commissies van de vereniging hun werk gedaan. Zij presenteren op zaterdag 24 november de nieuwe prinsen! Allereest wordt er ’s middags vanaf 14.00 uur afscheid genomen van Jeugdprins Martijn, Prinses Michelle en Hofdame Iris. Het afgelopen carnavalsjaar zijn zij de kartrekkers van de jeugd geweest en ze hebben dit voortreffelijk gedaan. Er zal dan ook op een gepaste manier afscheid van ze worden genomen. Daarna presenteert de jeugdcommissie de nieuwe jeugdprins met zijn gevolg voor het komend carnavalsseizoen.

’s Avonds is het dan tijd om afscheid te nemen van Prins Metal en Adjudant Road. Ook zij zullen op een ludieke manier bedankt worden. Daarna zullen de kartrekkers voor het seizoen 2012-2013 gepresenteerd worden. Ook dit jaar verwachten wij dat de zoektocht naar de nieuwe prins (of misschien wel een prinses?) met de kermis gaat losbarsten.

En aangezien de PKC ook voor komend seizoen met een complete verrassing gaat komen volgen hieronder alvast een paar aanwijzingen om iedereen op de goede weg te helpen:

1. Hij geeft kleur aan groen
2. Hij heeft hier zijn STAMboom
Eén reactie op “Carnavalskriebels in Gerwen”
  1. PKC opletten met deze makkelijke hints. De verrai commissie ziet alles.
    Ene heeft vorige jaar z’n ogen laten liften en de andere wordt 17 november gelaserd.
    Lijkt me dus sterk dat zij er dit jaar weer niet achter komen wie de nieuwe prins is.
    Sterker nog ik denk dat ene het al weet, maar het dún andere niet verteld.

Reacties zijn gesloten.