Geen roze, maar Bavariablauw kasteel in de tuin

Bij onze vereniging is het traditie dat er bij de hoogheden een bord met versiering in de voortuin gezet wordt. Meestal een boog met wat lampjes en een bord met de naam van de hoogheid. Onze Prins Consilium woont naast een van zijn adjudanten, Venditore. Hun beider echtgenotes vonden de traditionele bogen maar zozo en hebben gekscherend om een groot, roze kasteel gevraagd. Waarbij Adjudant Venditore hen snel toefluisterde om toch alsjeblieft vooral de mond te houden want je weet wat er anders kan gebeuren…

Afgelopen zondagmiddag was het zover en werden eerst de bogen bij de jeugdhoogheden geplaatst. Daarna snel naar Nuenen om de voortuin van Adjudant Auxilio te versieren. Ondertussen steeg de spanning op de gezichten van de personen die nog aan de beurt waren. Ze hadden al gezien dat er thuis flink gesnoeid was in hun tuin. Delen waren uitgevlakt. Wat zou er ondertussen thuis allemaal gebeuren? Welnu, terug in Gerwen: een kasteel kwam er. Alleen niet roze, maar Bavariablauw!

Dankzij handige leden van de Raad van Elf en warme contacten met de brouwerij uit Lieshout konden we dit jaar extreem groot uitpakken. We kregen van Bavaria ruim 800 bierkratten te leen. Daags van tevoren was er al veel voorbereid en onder grote publieke belangstelling werd alles tijdens het ‘boogzetten’ snel aaneengekoppeld tot twee grote kastelen in de beide voortuinen.

Bavaria, reuze bedankt voor de support!