Gerwen schiet Lieshout van troon

Gerwen – Zondag 3 januari jl. was het weer zover. Alle wegen leidden weer naar D’n Schutsherd waar weer het jaarlijkse Prinsenschieten op het programma stond.

10803
10823
10851
10907

Het moest er dit jaar dan toch van komen dat de fel begeerde eer in Gerwen zou blijven. Zes jaren achter elkaar ging de eeuwige roem van het Prinsenschieten met CV De Raopers mee naar Lieshout, maar dit jaar is die roem in Gerwen gebleven. Na een spannende strijd tussen Prins Leon d’n Urste met gevolg van de Raopers en de Gerwense Prins Fortissimo met zijn Adjudanten Da Capo (Adj. Dakkapel of Capaccio voor intimi) en Dal Segno was het Adjudant Dal Segno, alias Pieter van Erp, die de puist deed splijten. De hoofdprijs van 111 consumptiebonnen en de eer gingen dit keer dus naar De Narre-Kappen.

Helaas was dit niet het enige verlies die de Roapers hebben geleden. Tijdens het spelletje ”Ik hou van Holland”, wat speciaal voor deze middag geregeld was door de nieuw opgerichte “Opleukcommissie”, waren Prins Leon, Adjudant Rob en aanhanger René teamleiders van het damesteam welke na een felle strijd het hebben afgelegd tegen de heren. De heren die onder leiding van het Gerwense trio stonden wisten zonder vals te spelen de titel in de wacht te slepen.

Kortom het was weer één groot feestgedruis aan ’t Lankveld…