Jacht op nieuwe Prins bereikt hoogtepunt…

Zondagmiddag half twee, de Rai- en Verraicommissie staan allebei op scherp. Vandaag is het er op of eronder. De route is uitgestippeld, de namen zijn bekend, drank en etenswaren geladen op de bakfiets van Raicommissielid TvZ. De jacht kan beginnen. Langzaam aan trekt een lange stoet van speurneuzen Gerwen in op zoek naar de nieuwe Prins. Helaas op de eerste 2 adressen niemand aangetroffen, verdacht! Aanwijzingen achtergelaten en op naar een van de favorieten voor dit jaar, te weten ene AG. Hier aangekomen alle versnaperingen afgeladen en naar binnen. De worstenbroodjes in de oven en het bier op tafel. AG is al meteen verdacht, hij is compleet in blauw gekleed, een Oranjepet in de keuken is markant aanwezig en onderscheidingen van de oude Prins bengelen aan een spijker. Op heterdaad betrapt zou je zeggen, maar dit zou wel heel gemakkelijk zijn, maar misschien is dit wel een dwaalspoor dat waarschijnlijk is uitgezet door de Prins keuze commissie (PKC). Na een lekker borreltje stapt het hele gezelschap weer op de fiets naar de volgende favoriet RdL op de Nieuwe dijk. Wederom verdacht gedrag, muziek van Queen schalt uit de luidsprekers en bier en borrelnootjes staan al op tafel. Hier worden wij duidelijk verwacht en hartelijk ontvangen, maar of dit onze gastheer is voor het komende jaar??? Wel als wij de aanwezigen Sherlock Holmes’s uit de Raicommissie moeten geloven.

Na het drinken van wat ranja’s door naar het volgende adres, de zure, koude wind trotserend op zoek naar het ultieme resultaat. Na onze standaardstop te hebben gemaakt bij HvdB (wonend aan d’n Huikert), op naar de adjudant van AG. HdL was echter zijn verjaardag aan het vieren samen met Mary Poppins, maar ook hier onze sporen achtergelaten.

Ons pad vervolgt naar de Daal waar de familie Berkvens ons met open armen ontving en zelfs het beste Duitse bier voor ons bewaard had.(Warsteiner de Koningin onder de Bieren, dus ook zeer verdacht).

Hierna onze barre tocht voortgezet naar de Gerwenseweg, waar wij bij ons jongste lid van de RvE zijn binnengevallen. RvdS is net in bezit van een nieuwe smoking en de trotse bezitter van een paar glimmende nieuwe zwarte schoenen en hij is volgens zijn zus en zwager de laatste tijd vreemd bezig. Wat ook opvalt is dat een andere verdachte, BvdH, steeds vaker op bezoek komt. Is RvdS de nieuwe Prins, wij weten het niet!

Na een loodzware tocht, vol met ontberingen, als laatste adres op bezoek bij het knapste en meest vrouwelijke lid van de PKC, Y. Deze was natuurlijk zeer geïnteresseerd in onze bevindingen. Echter zoals het de Rai- en Verraicommissie betaamd, hielden wij onze kaken stijf op elkaar. Hooguit werden deze geopend voor wat vocht en de lekkere hapjes die ons werden voorgezet. Gelukkig blijven er nog enkele dagen over om de Prins te vinden.

De Raicommissie is er inmiddels uit. Eindelijk, want iedereen weet dat er maar één commissie is die het nog steeds bij het juiste eind heeft gehad en dat is de Verraicommissie. Altijd onderweg, niets uit het oog verliezend en paraat in goede en slechte tijden.

De Verraicommissie