Jachtseizoen geopend (5)

In aanloop naar het Prinsenbal op 23 november aanstaande te Gerwen, trok afgelopen zondag een karavaan betweters door het Gerwense landschap. Bewapend met proviand werd het een barre tocht langs diverse kandidaten die, volgens ingewijden, hoog op de nominatie staan om het Gerwense Carnaval aan te gaan voeren. Wij als Prinsen Keuze Commissie (PKC) waarderen het ten zeerste dat wij zoveel mogelijkheden voorgeschoteld krijgen. Dat carnaval leeft in Gerwen is een voldongen feit.

De kandidaten ontvingen deze karavaan, bestaande uit Oud Prinsen, Verraaij- en Raaijcommissie zeer gastvrij. De drankjes gingen luchtig van hand tot hand en overal werd wel een link gevonden met zijn of haar betrokkenheid. Maar het doel van de PKC is toch echt om iedereen een kans te bieden het goed te raden dit jaar. Dus volgen hier aanwijzingen 9 en 10.

  1. Ze hebben er 11 aangedaan.
  2. Ze gaan door tot in de late uurtjes.
  3. Standplaats is Gerwen.
  4. Ze gaan gelijk op.
  5. Ze halen al het goede uit het zuiden.
  6. Snel, Sneller, Snelst.
  7. Het één kan niet zonder het ander.
  8. Ze doen het vrij onregelmatig.
  9. Ze leven op grote voet.
  10. Het is bekend waar de mosterd gehaald wordt.

Met deze aanwijzingen moet het voor iedereen wel duidelijk zijn. Bent u er nog niet uit? Dan blijft het wachten op de allerlaatste hint, deze verschijnt volgende week.

Succes…