Kriebels

Zoals u in onderstaand bericht lees begint het bij menig Carnavalsliefhebber te kriebelen. Nog slecht enkele weken en dan komt de nieuwe Prins der Narre-Kappen uit de schaduw waarin hij de afgelopen maanden heeft geleefd. Maar terugkomend op het onderstaande artikel. “De juiste namen zijn nog niet genoemd!” wordt er geschreven…

Dit is een typische reactie van de leden van de PKC. Het komt voor de actieve jagers onder over zoals je vroeger reageerde wanneer je met iemand ergens op een hoekje had staan kussen o.i.d. Je kwam dan ’s avonds (waarschijnlijk te laat) thuis waar je vader en moeder je zaten op te wachten op de bank en dan zo’n vragen vuur op je af schoten. ”Wôr komde gij zo laot vandôn?” of euh… ”Waor ’t gezellig?” maar je kon er de klok mee gelijk zetten dat die ene beruchte vraag kwam… ”Hedde ok nog een meiske opgedôn?” Waarop de meeste van u stotterend met een rooie kop alles onkende… Herkenbaar??? Dit dames en heren heet de ”ontkenningfase” Een fase waarin je iets ontkent terwijl de ander echt wel weet dat hij/zij gelijk heeft. Dit is ook het geval bij de PKC. Zij weten wel dat onderanderen de VC (weer) weet wie dit jaar de scepter zal zwaaien over het Narre-gat maar zij ontkennen dit, de ontkenningfase dus!

Maar genoeg over ontkennen. Terug naar de orde van de dag, ”voortijdig te weten proberen te komen wie de nieuwe Prins van Gerwen zal worden”. Ieder jaar met  Gerwenkermis ”weten” de meeste mensen ”het”. De eerste hints verschijnen in de diverse media en aan de hand daarvan worden ieders vermoedens bevestigd. Nu, enkele weken voorafgaand aan het Prinsenbal, heeft de GerwensePrinsenJacht zelfs de aandacht van Neerlands bekendste opiniepeiler Maurice de Hond getrokken en hoe kan het ook anders hij heeft er weer een peilingkje op los gelaten. Wat blijkt? Bij Jagersclub De Raaicommissie staat bovenaan op de nominatielijst ene H. S. werkend als zelfstandig timmerman (wegens het recht van de privacy worden namen afgekort) wat volgens ingewijde bronnen binnen de VC onwaarschijnlijk zal zijn. Kortom wil je echt weten wie het wordt hou dan oren en ogen goed open, schroom je niet wanneer je uren lang bij verdachte personen onder het wc-raampje ligt en ga gerust dagelijks op jacht! Maar mocht u iets verdachts zien of horen meldt dit dan bij een van de leden van de VC, waarvoor dank!

Succes met de Jacht!