De Petazzie-Stampers

Blaaskapel de Petazzie-Stampers uit Gerwen is opgericht in oktober 1994. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het Gerwense carnavalsleven. Als officiële hofkapel van de Gerwense Prins volgen zij de Prins met z’n gevolg overal waar hij naartoe gaat en zorgen zij altijd voor een gezellig stukje muziek. Van “Gouwe ouwe” tot de meer recente feestnummers, de Petazzie-Stampers hebben het in hun repertoire.
Niet alleen met het carnaval zelf zijn de Petazzie-Stampers te beluisteren. Vanaf het eerste bal na de 11de van de 11de zijn ze druk in de weer om ieder carnavalsfeest tot een Stampersfeest te maken. Ze zijn elk prinsenbal en prinsenreceptie aanwezig voor hun Prins en zijn gevolg. Niet te vergeten zijn de altijd gezellige Gerwense Zwamavonden. Ook deze worden door de Petazzie-Stampers opgeluisterd. Drie avonden lang begeleiden zij elke artiest bij op- en aftocht van het podium en vermaken zij tussendoor het publiek met een gezellig stukje muziek.
De kapel bestaat momenteel uit 14 personen, verdeeld over trompetten, saxen, bariton, euphonium, trombone, bas en drums. Maar de Petazzie-Stampers hebben altijd plaats voor extra gezellige muzikanten. Lijkt het je leuk om met carnaval iets muzikaals te doen of wil je een keer komen kijken tijdens een repetitie? Spreek dan één van ons eens aan tijdens het carnaval of stuur een mailtje.

Website van de Petazzie-Stampers