Princes La Quinta rules!

Deze zaterdag, 22 november, is op het jaarlijkse Prinsenbal in Gerwen afscheid genomen van Prins Coltello en zijn Adjudant Forchetta, de kartrekkers van 2014. De bevriende carnavalsverenigingen kwamen met bijna allemaal nieuwe prinsen en gevolg dit duo op een carnavaleske manier bedanken voor hun geweldige inzet het afgelopen jaar.

Om 23.11 uur was het dan eindelijk zover, na een spannende zoektocht de laatste maanden was de verrassing zeer groots. Na de ontmaskering van drie stoere kerels dacht iedereen dat dit het nieuwe trio zou zijn voor 2015. Maar niets was minder waar, uit een verborgen vierde gat op het podium kwam ze tevoorschijn: de allereerste Prinses van CV De Narre-Kappen genaamd… Prinses La Quinta. Het nieuwe kwartet voor 2015 was een feit!

spreuk

Prinses La Quinta heet in het dagelijks leven Cindy van Rooij. Ze is getrouwd met André van Rooij die haar bijstaat als Adjudant Tercera. Samen hebben ze twee zonen, Martijn en Jelle, en een dochter genaamd Eline. Samen zijn ze eigenaar van Tuindersbedrijf André van Rooij in Gerwen. Hiernaast is Cindy muzikant en secretaris bij Drumfanfare Jong Leven, lid van CV De Narre-Kappen en bestuurslid bij het Sinterklaascomité Gerwen. André is lid van de Raad van Elf en bestuurslid bij CV De Narre-Kappen.

Adjudant Primera is Alex Gevers. Hij is getrouwd met Esther en samen hebben zij twee zonen, Ties en Joep. Alex is eigenaar van Gevers Planten in Asten. Alex is ook lid van Drumfanfare Jong Leven. Hij bespeelt daar de bariton.

Adjudant Segundo is Twan van Erp. Hij is getrouwd met Sil en samen hebben zij een zoon en een dochter genaamd Mats en Sam. Twan is werkzaam bij Heesbeen Attractieverhuur. Net als Cindy en Alex is hij lid van Drumfanfare Jong Leven. Hij is bij deze vereniging de tambour-maître. Tevens is Twan voorzitter bij CV De Narre-Kappen.

Muziek is hetgeen dat dit kwartet met elkaar verbindt. Met veel enthousiasme zijn ze bezig met het maken van muziek. Voor hun eigen plezier, maar ook zeker voor anderen.

Download het lied van La Quinta: filmpje met tekst (mp4), of alleen geluid (mp3)

Prinses La Quinta betekent in het Nederlands: Prinses de Vijfde. Cindy is de vijfde Prins/Prinses in haar familie. Primera kan vertaald worden als eerste. Alex is voor de eerste keer Adjudant bij De Narre-Kappen. Segundo betekent tweede. Twan is voor de tweede keer Adjudant. En tot slot Tercera kan vertaald worden als derde. André is de derde Adjudant en was in 2004 de derde Prins in de familie.

Samen met alle Gerwense mensen, maar ook zeker met de mensen daarbuiten, gaan ze er komend jaar een swingend Carnaval van maken.
Hun motto voor komend Carnaval: Want Carnaval vieren in Gerwen: Zodoededè!

Filmpje met de verklaringen van de tips:

7 reacties op “Princes La Quinta rules!”
  1. La quinta we wensen ouw en uw narre unne kei skonne carnaval vanuit Volkel
    Sjef Neeltje Bern Sven en Sander

  2. Gefeliciteerd Prinses La Quita en Adjudanten Primera, Segundo en Tercera. Een verrassing voor het Narregat maak er een bruisend feest van!!!

Reacties zijn gesloten.