Prinsenjagen in Gerwen (met tip 11)

Ook in Gerwen komt nu de bekendmaking van de jeugd- en grote prins heel dicht bij. Hebben we ons eerst aangenaam laten verassen bij onze zusterverenigingen, aankomende zaterdag is het de beurt aan CV De Narre-Kappen.

Allereest wordt er ’s middags vanaf 14.00 uur afscheid genomen van Jeugdprins Martijn, Prinses Michelle en Hofdame Iris. Het afgelopen carnavalsjaar zijn zij de kartrekkers van de jeugd geweest en hebben dit voortreffelijk gedaan. Er zal dan ook op een gepaste manier afscheid van ze worden genomen. Daarna presenteert de jeugdcommissie de nieuwe jeugdprins met zijn gevolg voor het komend carnavalsseizoen.

’s Avonds is het dan tijd om afscheid te nemen van Prins Metal en Adjudant Road. Ook zij zullen op een ludieke manier bedankt worden. Daarna zullen de kartrekkers voor het seizoen 2012-2013 gepresenteerd worden. Maar wie dat zijn?

Afgelopen zondag is er door de raai- en verraicommissie een rondtocht door Gerwen gemaakt. De (in hun ogen) potentiële kandidaten (er waren 19 op de lijst) zijn per platte kar opgehaald en in het Gouwe Ouwe honk moesten zij vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren om te kijken of zij wel geschikt waren voor hun toekomstige zware taak. En waarschijnlijk zijn er ook al een aantal waardige kandidaten voor komende jaren gespot!

Maar in ieder geval is er weer eens bewezen dat we in Gerwen heel goed weten wat gezelligheid maken is en de PrinsKeuzeCommissie heeft zich kostelijk vermaakt. Of er uiteindelijk een juiste kandidaat geraden wordt, is afwachten. Tien aanwijzingen waren al gegeven. Om het carnavalesk compleet te maken volgt hieronder ook nog aanwijzing nummer 11. Wij hopen tot zaterdag!

1. Hij geeft kleur aan groen
2. Hij heeft hier zijn STAMboom
3. MCMXCIX
4. Hij is een zeer zelfstandig persoon
5. Hij gaat voor de tweede kans
6. Hij rooit het wel
7. Samen hebben ze er vijf
8. Ze weten er wel raad mee
9. Waar rook is, is vuur
10. Zijn naam schrijf je met een s achteraan

11. De oplossing is moeilijk, ze weten het niet

Tot zaterdag!