Zwamavonden Gerwen weer groot succes

Gerwen- De Gerwense Zwamavonden die het afgelopen weekend zijn gehouden zijn weer een groot succes. De vele verschillende artiesten wisten de tent op het Heuvelplein weer op zijn kop te zetten.

Na de opening wisten de Knappen van de Narre-Kappen de zaal al lekker op gang te brengen en wisten later op de avond het publiek nogmaals te verbazen met hun showdans. Ook een groep ”oud” dansmariekes hadden hun dansschoenen weer uit de mottenballen gehaald en brachten een grandioze streetdance act ten tonelen.

Met de woorden van Gerrit van den Tillaart en Rini Jansen “het Faya is niet meer” werd het nieuwe jeugdkoor Deja-vu aangekondigd. Zij wisten op een geheel nieuwe manier de avond met hun nummer te openen. Na hun laatste liedje, Het Dorp van Wim Sonneveld met een op Gerwen slaande tekst, kreeg het nieuwe jeugdkoor een daverend applaus.

12372

De tonpraters die voor deze Zwamavonden waren gecontracteerd wisten de tent helemaal plat te krijgen met hun pakkende grappen. Op donderdagavond voorafgaand aan de Zwamavonden meldden de groep Dé Velt Op zich af, helaas in verband met een sterfgeval. Veel sterkte toegewenst namens onze vereniging. Maar the show must go on, in allerijl is er gebeld met ”Ome Henk” die als bandparodist de zaal wist te vermaken.

12568

Ook de ieder jaar terugkerende ”Gouwe Ouwe” hadden dit jaar weinig moeite om de zaal aan het lachen te maken. Na hun Poedelvrees te hebben overwonnen begonnen zij aan hun nieuwe hobby: naaktrecreëren. Met de goddelijke lichamen van die ”Oud prinsen” op het podium was de toon voor de avond gezet. Als een Fries staat te zingen ”Ik ben een Brabo” weet iedereen wel dat oud prins D’n Afdronk, Berry Hiemstra, goed is geïntergreed in ons Gerwense.

12516

Als afsluiter stond de groep ”Spoit Elluf'”. Deze Helmondse zangformatie wist de zwamavond op een passende wijze af te sluiten.

Ook ons prinsentrio hadden voor de gelegenheid een eigen lied ingestudeerd. Ook hier betreft het een bestaand lied met een nieuwe Gerwense tekst. Op de melodie van ”Hé goade mee” van Gerard van Maasakkers werdt hun motto nogmaals bevestigd want ”Mi Fortisimo op d’n troon zetten wij di jaar d’n toon”!