ED: Gouwe Ouwe laten Gerwen genieten

Eerste Zwamavond - Gouwe Ouwe - Foto Sander Bontje, Phrog

De correspondent van het Eindhovens Dagblad was gisteren aanwezig bij de eerste zwamavond en vatte de avond aardig samen in het dit lovende bericht! Ook zo’n leuke avond beleven? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor vrijdag 1 maart. Dus weer erbij!

GERWEN – Een pakkende presentatie opende de avond. Met nostalgische oude foto’s, notulen en carnavalskranten werd stil gestaan bij het 55-jarig jubileum. Was vroeger alles beter? vroegen de aan elkaar kletsers Gert en Rick zich af. Nou, dat lag er maar net aan. Een groot verschil is in ieder geval het ‘pekske’ van de prins. En vroeger had die ten minste wel zijn eigen vrouw als prinses.
Door Miriam van den Nieuwenhof 23-02-19, 22:29

Frans Bevers als ‘de man van de SRV’ stapte als eerste de ton in. Hij vertelde smakelijk over spullen die hij verkocht en klanten die hij voor de gek had gehouden maar ook vrouw Drika kwam er bekaaid vanaf.

Het optreden van Gouwe Ouwe (oud prinsen) was ‘magisch’. Zo wierp niet darter Van maar André Uit Gerwen zijn messen gelukkig zelfs blindelings mis en werd onder blacklight een betoverdende pingpong-act opgevoerd met een dansend balletje. Als vanzelfsprekend was er een hoofdrol voor ras entertainer Jeroen Knoben. Zijn act Telepaniek waarin hij dingen liet bewegen was dolkomisch, nooit verwacht dat het openen van een pedaalemmerdeksel zo grappig kon zijn. Ook zijn ballonkunst en kaarttruc waren hilarisch. Niet in de laatste plaats vanwege zijn ijzersterke mimiek.

Stewardess Truus van Boven stortte daarna een spervuur aan grappen, grollen en woordgrappen, bijvoorbeeld over de Chinese piloot Ka Ping, over het publiek uit. Boy Jansen won vorige week het Keiebijters kletstoernooi en dat was geen toeval. In Gerwen waren ze blij dat ze hem vorig jaar al hadden vastgelegd.

Mark van den Tillaar als Prins Bernard vloog daarna hier en daar uit de bocht met grappen over Prins Claus terwijl tandarts Arie Trekgraag (Dirk Kouwenberg) met inside jokes over tout bekend Nederland de lachers weer mee had. Het viertal (!) van het Van Binsbergen Trio sloot de avond. Ze knalden er met verve nog even het dak vanaf.