Goddelijk Gerwens Genieten met Prins Dionysos, Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia

Goddelijk Gerwens Genieten met Prins Dionysos, Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia

Het Narregat wordt dit carnavalsseizoen geregeerd door Prins Dionysos met aan zijn zijde Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia.

Het motto is Goddelijk Gerwens Genot. Een verwijzing naar het feest waar de Griekse god Dionysos symbool voor staat. Het is dan ook echt tijd om het mooiste feestje van het jaar samen te vieren als nooit tevoren!

In het dagelijks leven heet Prins Dionysos Dion Langenhuijsen, vader van twee kinderen en samenwonend met Louise en hun Duitse herder Misha. Aan zijn zijde schittert zijn vriendin Louise Lauwers (Adjudant Thaleia) en weet hij zich gesteund door Kristy van der Schoot (Adjudant Laetitia).

Op 25 november zijn zij in een prachtig versierde en bomvolle Heuvel in Gerwen onthuld als het trio voor wat belooft een geweldig carnavalsseizoen te worden.

Prins Dionysos

Goddelijk Gerwens Genieten met Prins Dionysos, Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia

Als Penningmeester van onze carnavalsvereniging en lid van de PKC (Prins Keuze Commissie) was het geen voor de hand liggende keuze om mij te vragen of ik de neije prins van het Narregat (Gerwen) wilde worden. En toch besloten de twee andere leden van de PKC dat het tijd was om mij op dat podium te plaatsen.

Een hele eer waar ik samen met Louise en Kristy volmondig “JA” op gezegd heb.

Dit jaar zwaai ik dan ook de scepter als Prins Dionysos. In het dagelijks leven ben ik Dion Langenhuijsen, 52 jaar en woonachtig in ons prachtige Narregat. Ik ben werkzaam als Kwaliteitsmanager bij Olympia, één van de grote uitzendorganisaties van Nederland waarbij ik erop toe zie dat iedereen zich aan de normen, wetten en regels houdt. Iets wat ik deze carnavalsperiode zelf maar even los moet laten. In mijn vrije tijd zet ik mij graag in voor allerlei projecten die zorgen voor feest en gezelligheid voor jong en oud in ons mooie Gerwen.

Prins Dionysos

Adjudant Thaleia

Goddelijk Gerwens Genieten met Prins Dionysos, Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia

Louise (46 jaar) heet tijdens deze carnaval Adjudant Thaleia (Griekse muze van de feestvreugde). In het dagelijks leven werkt Louise bij Eckartdal waar zij een aantal woongroepen met verstandelijk gehandicapten begeleidt. Zij is geboren in Den Bosch en heeft nog even in België, Veldhoven en Eindhoven gewoond. De liefde heeft haar enkele jaren geleden naar de Gerwense Dooie Hoek gebracht waar samen woon met vriend Dion en hond Misha.

Inmiddels is zij ook op diverse fronten actief in verschillende verenigingen zoals de Kindervakantieweek en binnen de Carnavalsvereniging De Narre-Kappen. Als lid van de Dames en Heren van de Raad verricht zij diverse hand en spandiensten tijden de verschillende activiteiten en organiseert zij mede de brunch.

Adjudant Laetitia

Goddelijk Gerwens Genieten met Prins Dionysos, Adjudant Thaleia en Adjudant Laetitia

Kristy (27 jaar) draagt de naam Adjudant Laetitia (Romeinse godin van de vrolijkheid en vreugde). Kristy werkt als kapster bij Haarmode ’t Kappertje in Eindhoven.  Eigenlijk is zij import uit Mariahout, maar woon nu al 4 jaar met haar vriend Nick Bisseling en Ties (hun beste liefste viervoeter waarmee zij graag door de bossen struint) samen in het oh zo mooie Gerwen, waar zij het super naar haar zin heeft.

Zij is een aantal jaren leiding geweest bij Jong Nederland en heeft daar veel mensen uit Gerwen leren kennen. Als lid van de dames van de raad van de Narre-kappen verzorgt zij o.a. samen met Louise en andere commissieleden de brunch. Daarnaast vind zij het heerlijk om gezellig met vrienden en vriendinnen te terrassen, lekker uit eten te gaan en weekendjes weg!

Motto

Ons motto is Goddelijk Gerwens Genot! Dionysos was immers de Griekse god die symbool staat voor geestdrift en enthousiasme, feesten en plezier. Maar ook de god van de wijn en het bacchanaal. Maar ook bij Thaleia, de muze van de feestvreugde en Laetitia, de Romeinse godin van de vreugde. En genieten… dat gaan we doen tijdens het feest der feesten! Doen waar wij als clubske het beste in zijn!