In memoriam Hans Schoenmakers

Ans en Hans Schoenmakers op het 55-jarig jubileum van CV De Narre-Kappen

Ans en Hans Schoenmakers op het 55-jarig jubileum van CV De Narre-Kappen

Zondagavond 18 februari bereikte ons het treurige bericht dat onze oud-Prins en oud-voorzitter Hans Schoenmakers op 71-jarige leeftijd is overleden. Op carnavalsmaandag 12 februari, een dag na zijn verjaardag, hebben we Hans nog gehuldigd i.v.m. zijn 33-jarig jubileum bij onze vereniging. Dit moment was weer een mijlpaal waar Hans naartoe leefde. Acht jaar lang heeft Hans gevochten tegen een verschrikkelijke ziekte waar hij op wonderlijke wijze iedere keer weer bovenop krabbelde. Gelukkig kon hij er zelf ook iedere keer smakelijk om lachen als hij na een slechte periode zijn gezicht weer kon laten zien en dan met zijn Tilburgse tongval zei: “Dè doe ik alleen om jullie te pesten.”

In 1991 is Hans (raads)lid geworden van onze vereniging, waarna hij in 1996 als Prins Hannes de scepter zwaaide. In 1994 en in 1998 was hij ook adjudant, van 1996 tot 2010 bestuurslid, waarvan vijf jaar lang voorzitter, en hij was zeven jaar President van de Raad van Elf. In 2010 heeft Hans zijn steek aan de wilgen gehangen. Naast zijn publieke taken voor de vereniging deed hij ook veel achter de schermen binnen vele commissies zoals de optocht, de PrinsKeuzeCommissie en bij de Parijse Mèrt. Hij was mede-kartrekker toen Zaal Stad van Gerwen ophield te bestaan en er een alternatieve residentie gevonden moest worden. Dit werd de Tent op het Heuvelplein. Een huzarenstukje waar Hans initiator van was, is toch wel het naar Gerwen halen van Rowwen Hèze. Een geweldig feest waar nog steeds over gesproken wordt.

Hans had niet bepaald podiumvrees. Zo stond hij vele jaren tijdens de playbackavonden op het podium. Iedere keer met een ander clubje of alleen, het maakte hem niet uit. Ook met de zwamavonden heeft hij samen met zijn vrienden uit de buurt tien jaar lang als VanzuSenzo het wel en wee in Gerwen op ludieke wijze aan het licht gebracht.

We verliezen met Hans een mooi mens met een groot hart voor de vereniging. Ondanks zijn langdurige ziekte met de vele ups en downs en het stoppen als geüniformeerd lid is hij altijd een trouwe bezoeker en volger gebleven van onze vereniging. Hans bedankt wat jij allemaal gedaan hebt voor CV De Narre-Kappen!

Wij wensen Ans, Roy, Kelly en Mike, hun partners en kinderen, familie en vrienden ontzettend veel sterkte toe met dit verlies.