In memoriam: Piet van den Berk

Piet van den Berk werd erelid in 2015

Piet van den Berk werd erelid in 2015

Op zondag 11 juni jl. ontvingen wij het trieste bericht dat ons erelid Piet van den Berk op 82-jarige leeftijd is overleden. Piet is met carnaval 2015 gehuldigd als erelid van onze vereniging nadat hij 44 jaar trouw lid is geweest.

In 1971 duikt hij voor het eerst op in de geschiedenisboeken als penningmeester en raadslid, waarna een enorme staat van dienst volgt. Achtereenvolgens was hij 4x (!) adjudant, Prins Gerwin XIX in 1982-1983, voorzitter, president en secretaris.

Naast alle officiële functies zat Piet ook zijn hele loopbaan, binnen de vereniging, in vele commissies en stond hij aan de wieg van zaken die nu nog steeds bestaan. Zo was hij mede-initiatiefnemer van de Gerwense Zwamavonden. En van het beeldje van Gerwen d’n Allerurste, dat nog steeds pronkt in het centrum van Gerwen. Piet is ook vele jaren kartrekker geweest binnen Comité Gerwen Actief, een samenwerking tussen zijn twee clubjes Het Heilig Kruisgilde en CV De Narre-Kappen.

We zullen Piet gaan missen als fanatiek carnavalsvierder. Hoewel het door zijn spierziekte de laatste jaren steeds zwaarder en moeilijker werd, bleef hij trouw de seniorenmiddag en brunch bezoeken. Ook de sterke verhalen over de streken die zij vruuger in hun tijd uit hebben gevreten zullen we moeten missen. Wanneer er zo’n stiekeme lach op zijn gezicht verscheen, wist je al dat er weer een verhaal aan zat te komen.

Wij wensen Tonnie en de kinderen ontzettend veel sterkte met het verlies van deze echte Gerwense verenigingsmens.

Leden, heren en dames van de Raad en bestuur
CV De Narre-Kappen Gerwen