Petrie Vermeltfoort benoemd tot erelid

Petrie erelid 2022

GERWEN – 25 juni 2022 Tijdens de traditionele, zomerse barbecue van CV De Narre-Kappen werd even een uitstapje gemaakt naar huize Vermeltfoort. Natuurlijk om Petrie en haar man Harrie te groeten en een hart onder de riem te steken. Hij is al geruime tijd ernstig ziek. Tijd voor een goed gesprek, compleet met een goed potje bier en goede bami’s. Maar dat was niet de enige reden voor een toast… Petrie legt, na maar liefst 24 jaar in het bestuur te hebben gezeten, haar functie als bestuurslid neer. En dat laten we niet zomaar voorbij gaan!

Petrie werd samen met Harrie lid van onze club in 1997. Een jaar later werd ze secretaris in het bestuur en dat bleef ze tot 2015. Ze was Dame van de Raad / Goei geklede Dame van 1997 tot 2022, bestuurslid vanaf 1998 tot 2022, actief in de Jeugdcommissie vanaf seizoen 1998 en natuurlijk vrouw van Harrie als Prins Diezel in seizoen 2005-2006.

Om het jeugdcarnaval in ’t Narregat weer een swoeng te geven stapt Petrie vanaf seizoen 1998 in de jeugdcommissie. Hier bleek ze een vast plekje te hebben gevonden. Naast de taken binnen het bestuur en de jeugdcommissie deed ze er van alles bij. Denk aan de invulling van de carnavalsmis en de organisatie van het carnaval bij de Akkers. En dan al die dingen die er tussendoor nog eventjes bijkwamen. Ze werd het “Manusje van alles”, “inkoper van eten en drinken”, “Sligro-rijder”, “Doe ik wel ff”-mevrouwtje, “Haal ik thuis wel ff”-typetje en een “Laat ik onze Harrie wel ff brengen”-tante. Dit laatste overigens tot regelmatig chagrijn van Harrie. 😉

In het verleden werd er wel eens gesproken over “Papa-carnaval” maar met de staat van dienst die Petrie heeft binnen onze vereniging kunnen wij haar gerust “Mama-carnaval” noemen.

Het is voor onze vereniging vrij ongebruikelijk om zo midden tussen de carnavalsseizoenen in iemand in het zonnetje te zetten. Maar vanwege de onzekerheid rondom de gezondheid van Harrie is dit moment naar voren gehaald. Beste Petrie: ontzettend bedankt voor al jouw inzet! Het bestuur heeft daarom besloten om Petrie te benoemen tot erelid van CV De Narre-Kappen.

Petrie ontving de gouden verenigingsspeld van CV De Narre-Kappen uit handen van President van de Raad van Elf Harold Hendriks.