Videoarchief online

Ons YouTube Channel

Ons YouTube Channel

Tijdens ons jubileumfeest was er grote interesse voor het filmpje met de collage van oude beelden uit de jaren negentig en 2000. Zoals beloofd staat het hierbij dan ook op de website.

YouTube Channel

Ons YouTube Channel

Het bronmateriaal van bovenstaande is inmiddels ook online gezet op ons nieuwe YouTube Channel.

Een jaar of vijf geleden heb ik een schoenendoos vol met kleine VHS-banden van Martien Bunthof gedigitaliseerd. Dat leverde 1 TB aan data op. Ik heb de video’s later omgezet naar mp4, waardoor het kromp tot iets meer dan 70 GB. Je kunt de video’s hier stuk voor stuk downloaden:
https://sanderbontje.stackstorage.com/index.php/s/yN9mnEzRhQzN5OK

De naam van ieder filmpje is afkomstig van het originele label op de tape, voorafgegaan met een datum (YYYYMMDD). De titels en datums van de tapes zijn mogelijk niet allemaal correct. Dat komt door tegenstrijdige datumlabels op de tape zelf en in de video, of het was gewoon niet te vinden. Zie je iets dat niet klopt? Laat het me weten dan pas ik de naam van het filmpje aan.

Sommige acts hebben op YouTube ineens geen geluid. Dat ligt niet aan de video, maar aan de manier waarop copyrightclaims afgehandeld worden door YouTube. Sommige liedjes zijn zo streng afgeschermd dat het onmogelijk is om een video te publiceren met zo’n liedje erin. Om de rest van de video wel te kunnen laten zien, is het nummer achteraf uit de video gewist. Denk aan nummers als Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen, Je Loog Tegen Mij, Lady Marmalade, Walk on Water, It’s Raining Men, Everybody Needs Somebody To Love… Een aantal van dit soort wisacties loopt nog. Het wissen loopt op de achtergrond en duurt lang. Die video’s verschijnen in de loop van de komende dagen op het kanaal erbij.

Dus trek de gordijnen dicht en maak je klaar voor een paar lange nachten bingewatchen met 70 uur aan ouderwetse gezelligheid aan dansmariekes, tonproaters, playback, recepties en wat nog niet meer… Veel plezier!

Groeten,
Sander