Roddels in Narregat… Hedde gij da gezeet gehad?

Witte rook momentje

Hoe ist meugelik. Minde da werkelijk woar? Hedde gullie ut nie gezien dan? Jazeker, het sein dat er weer een nieuwe hoogheid is gevonden in Gerwen bij CV De Narre-Kappen is gegeven. Op zaterdagmiddag 7 oktober werd middels de misschien wel traditie aan het worden “witte rook” kenbaar gemaakt dat hij of zij zich aan het voorbereiden is op weer een top carnavalsjaar, zodat het allemaal weer op rolletjes zal kunnen gaan verlopen. Traditiegetrouw was er natuurlijk de gerookte vis (drie stuks?) en waren diverse actieve speurders al helemaal op de hoogte en zeiden ze precies te weten in welke hoek ze moesten zoeken om erachter te komen wie er het komende jaar zal gaan regeren over het Narregat.

Natuurlijk is het voor Prins VinZZ, zijn Prinses GlitZZ en Hofdame GlamZZ een prachtig carnavalesk jaar geweest. Waarin zij uiteraard samen met Jeugdprins Juventa, Jeugdadjudant Penalta en Jeugdprinses Danza met veel enthousiasme over het Narre-gat hebben geregeerd en hun motto “we lopen de deur plat in het Narregat!” zeker eer aangedaan hebben. Maar het wordt weer tijd dat er een nieuwe prins(es) bekend zal worden gemaakt.

Hiervoor zullen in de Nuenense media wekelijks aanwijzingen volgen om het iedereen wat makkelijker te maken (of zullen we zeggen: juist op het verkeerde been te zetten?) om te raden wie de dorstlustige hoogheid van het komende jaar zal gaan worden.

De eerste aanwijzingen voor het nieuwe seizoen zijn:

  1. Vandaag is rood
  2. Het is geen losse flodder

Bij deze dus de uitnodiging aan alle strante mennekes en vrouwkes van Gerwen om de volgende weken alle aanwijzingen nauwlettend in de gaten te houden. Noteer in ieder geval alvast 25 november in de agenda, want dan kan iedereen tijdens het jaarlijkse prinsenbal van CV de Narre-Kappen getuige zijn van de onthulling van de prins(es) van het komende carnavalsjaar.