Senior van het jaar 2013: de Eetkamer in Gerwen

De winnaars van de Senior van het Jaar 2013: de Eetkamer in Gerwen

De winnaars van de Senior van het Jaar 2013: de Eetkamer in Gerwen

Senior van het Jaar - medaille rondOp onze drukbezochte seniorenmiddag werd voor de vierde keer de Senior van het Jaar-onderscheiding uitgereikt. Dit jaar werd deze onderscheiding niet uitgereikt aan een individu, maar aan een groep vrijwilligers die zich al geruime tijd inzet voor de ouderen van Gerwen.

De Eetkamer in Gerwen bestaat ruim 5 jaar. Een keer per maand wordt gekookt voor alleenstaande ouderen. Dit mooie en warme initiatief is dan ook niet meer weg te denken binnen de Gerwense samenleving. Sinds de aanvang van de eetkamer koken Rina Bekkers, Mieke van de Griendt, Nell Daams en Ans Engelen eens per maand voor alleenstaande (oud-)Gerwenaren van 65 jaar en ouder.

De leefbaarheid in Gerwen voor senioren staat al jaren onder druk. Er is geen buurtsuper meer en op dit moment is het afwachten wat er gaat gebeuren met het weekmarktje. De Eetkamer is hierop een zeer positieve uitzondering en inmiddels een begrip in ons mooie Gerwen.

Voor de initiatiefnemers is dit véél meer dan boodschappen doen, koken en afwassen. Het contact met de bezoekers is minstens zo belangrijk, maar bovenal het contact van de bezoekers onderling geeft aan dat de eetkamer een sociale ontmoetingsplaats is die meerwaarde geeft aan de leefbaarheid van Gerwen. In het begin was het vooral een vaste groep bezoekers die de Eetkamer bezocht. Door de jaren heen is de aanwas groter en diverser geworden. De nieuwe, professionele keuken geeft de Eetkamer nog meer voldoening om dit project te dragen.

Carnavalsvereniging de Narre-Kappen wil deze vier kanjers dan ook van harte onderscheiden en spreekt de hoop uit dat dit prachtige project nog jaren zal voortleven in ons mooie Gerwen.

Eén reactie op “Senior van het jaar 2013: de Eetkamer in Gerwen”

Reacties zijn gesloten.