Feest mee met de carnavalsoptocht in Gerwen!

Optocht 2017

Op zaterdag 10 februari is het zover: de eerste carnavalsoptocht van de gemeente Nuenen ca. is in Gerwen! We gaan ervan uit dat het weer een mooie tocht zal worden. Na afloop van de Gerwense optocht is het beregezellige Optochtbal met dit jaar een heel speciale verrassing. Leg in ieder geval je luchtgitaar alvast klaar!

De optocht start om 14:11 uur. De route is hetzelfde als vorig jaar. Onderweg worden er stembiljetten voor de publieksprijs uitgedeeld. Hiermee kun je als toeschouwer stemmen op de groep of deelnemer die volgens jou de leukste act neerzet. De winnaar van de publieksprijs wint 55 euro.

De jeugd krijgt startgeld: 4 euro per kind (categorie jeugd individueel) en als groep 25 euro (categorie jeugdloopgroep of jeugdwagen).

Wil je meedoen met de optocht? Gebruik het inschrijf­­formulier op onze website. Je kunt ook bellen met Louis Hooft: tel (040) 283 79 31.

Geen zuip- en herriewagens!
Na een aantal jaren van ze verlost te zijn geweest, waren ze vorig jaar weer terug: de zuip- en herriewagens uit de wat verder weg gelegen dorpen. Deze zijn niet welkom in de Gerwense optocht. We hebben geen trek in de overlast die veroorzaakt wordt door deze zuipwagens die weinig met carnaval te maken hebben. Vaak gaan deze wagens gepaard met een geluidsinstallatie waar menig festival zich al mee zou kunnen redden. Zoveel zuip- en herriegeweld is allemaal niet nodig bij een leuke, gezellige, kleinschalige en feestelijke optocht zoals die van Gerwen en doet er zelfs afbreuk aan. Daarom worden deze wagens geweigerd. Blijkt voor of tijdens de optocht dat het toch om een dergelijke zuip- of herriewagen gaat (dit ter beoordeling van de optochtcommissie) dan wordt de wagen resoluut gediskwalificeerd en uit de optocht verwijderd en wordt er geen startgeld uitgekeerd.