Optocht: informatie en inschrijven

OptochtDe optocht start op carnavalszaterdag om 14:11 uur op het Heuvelplein. De nieuwe, ingekorte route vind je hier. Na afloop is er weer een kei-gezellig Optochtbal in Residentie D’n Tent met de uitreiking van de jury- en publieksprijzen!

Om je in te schrijven kun je gebruik maken van het Optocht inschrijfformulier, onderaan deze pagina. Je kunt je ook per e-mail inschrijven. E-mail in dat geval alle gegevens die op het formulier gevraagd worden naar het hieronder vermelde e-mailadres.

Startgeld voor de jeugd
Voor de deelnemende jeugd is er startgeld beschikbaar: € 4 per deelnemer tot maximaal € 25 per groep.

Geen zuip- en herriewagens!
Na een aantal jaren van ze verlost te zijn geweest, waren ze in 2017 weer terug: de zuip- en herriewagens uit de wat verder weg gelegen dorpen. Deze zijn niet welkom in de Gerwense optocht. We hebben geen trek in de overlast die veroorzaakt wordt door deze zuipwagens die weinig met carnaval te maken hebben. Vaak gaan deze wagens gepaard met een geluidsinstallatie waar menig festival zich al mee zou kunnen redden. Zoveel zuip- en herriegeweld is allemaal niet nodig bij een leuke, gezellige, kleinschalige en feestelijke optocht zoals die van Gerwen en doet er zelfs afbreuk aan. Daarom worden deze wagens geweigerd. Blijkt voor of tijdens de optocht dat het toch om een dergelijke zuip- of herriewagen gaat (dit ter beoordeling van de optochtcommissie) dan wordt de wagen resoluut gediskwalificeerd en uit de optocht verwijderd en wordt er geen startgeld uitgekeerd.

Optocht 2013 - Ellen Engels - RollercoasterPublieksprijs
Onderweg worden er stembiljetten voor de publieksprijs uitgedeeld. Hiermee kunt u als toeschouwer stemmen op de groep of deelnemer die volgens u de leukste act neerzet.

Optochtbal
Dit jaar wederom een kei-gezellig Optochtbal na afloop van de optocht in onze Residentie D’n Tent! Aan het begin van dit bal worden de publieks- en juryprijzen uitgereikt. Het Optochtbal gaat door tot in de late uurtjes met een supergezellig optreden van een feestband. Dus reserveer deze muzikale top­carnavalsavond alvast in je agenda!

Peer van de Hurk wint 'Best Verkleed Individu Optochtbal 2017'

Peer van de Hurk wint ‘Best Verkleed Individu Optochtbal 2017’

Win als best verklede groep of individu!
Kom in een zo mooi, carnavalesk en origineel mogelijke outfit naar het Optochtbal en verdien een leuke prijs!
We hebben twee categorieën: een prijs voor groepen en een prijs voor individueel (max. twee personen).

Heb je verder nog vragen of zoek je meer informatie? Dan kun je een e-mail sturen naar optocht@narre-kappen.nl.


  Inschrijfformulier optocht Gerwen

  De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. Je kunt het formulier niet versturen zonder akkoord te gaan met het optochtreglement (de link opent in een nieuw venster). Lees dat eerst goed door.

  Categorie *

  Eigen geluidsinstallatie? *
  JaNee

  Wordt er alcohol genuttigd voor of tijdens de optocht? *
  JaNee

  Wordt er gestrooid? *
  JaNee

  Indien wagen: kun je je voorstellen dat anderen je wagen een zuip- of herriewagen vinden? *
  JaNee

  Ik heb het volledige optochtreglement (link opent in nieuw venster) aandachtig gelezen en ga daarmee akkoord.