Optocht: informatie en inschrijven

OptochtDit jaar nieuwe prijzen en veel hoger startgeld!

De optocht start op carnavalszaterdag om 14:11 uur op het Heuvelplein. De route vind je hier. Na afloop is er de Narre-Party in Residentie De NarreBar met de uitreiking van de prijzen!

Om je in te schrijven kun je gebruik maken van het Optocht inschrijfformulier, onderaan deze pagina. Je moet akkoord gaan met het optochtreglement, lees dat even door. Je kunt je ook per e-mail inschrijven. E-mail in dat geval alle gegevens die op het formulier gevraagd worden naar optocht@narre-kappen.nl.

Startgeld voor iedereen per 2024

Voor alle deelnemers is startgeld beschikbaar. Dit krijg je na afloop van de optocht bij het inleveren van je startbewijs. De optochtcommissie benadert hiervoor jou of het aanspreekpunt van je groep.

Startgeld

Individueel (1 of 2 pers.) € 10
Loopgroepen (3 tot 10 pers.) € 25
Loopgroepen (10 pers. en meer) € 50
Wagens tot 18 jaar € 50
Wagens vanaf 18 jaar € 100

Nieuwe prijzen per 2024

Individueel volwassenen
Eerste prijs € 25
Tweede prijs € 10
Derde prijs € 5
Individueel jeugd
Eerste prijs € 25
Tweede prijs € 10
Derde prijs € 5
Loopgroepen
Eerste prijs € 50
Tweede prijs € 25
Derde prijs € 10
Wagens
Eerste prijs € 100
Tweede prijs € 50
Derde prijs € 25

Geen zuip- en herriewagens!

Na een aantal jaren van ze verlost te zijn geweest, waren ze in 2017 weer terug: de zuip- en herriewagens uit de wat verder weg gelegen dorpen. Deze zijn niet welkom in de Gerwense optocht. We hebben geen trek in de overlast die veroorzaakt wordt door deze zuipwagens die weinig met carnaval te maken hebben. Vaak gaan deze wagens gepaard met een geluidsinstallatie waar menig festival zich al mee zou kunnen redden. Zoveel zuip- en herriegeweld is allemaal niet nodig bij een leuke, gezellige, kleinschalige en feestelijke optocht zoals die van Gerwen en doet er zelfs afbreuk aan. Daarom worden deze wagens geweigerd. Blijkt voor of tijdens de optocht dat het toch om een dergelijke zuip- of herriewagen gaat (dit ter beoordeling van de optochtcommissie) dan wordt de wagen resoluut gediskwalificeerd en uit de optocht verwijderd en wordt er geen startgeld uitgekeerd.

Heb je verder nog vragen of zoek je meer informatie? Dan kun je een e-mail sturen naar optocht@narre-kappen.nl.


  Inschrijfformulier optocht Gerwen

  De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. Je kunt het formulier niet versturen zonder akkoord te gaan met het optochtreglement (de link opent in een nieuw venster). Lees dat eerst goed door.

  Categorie *

  Eigen geluidsinstallatie? *
  JaNee

  Wordt er alcohol genuttigd voor of tijdens de optocht? *
  JaNee

  Wordt er gestrooid? *
  JaNee

  Indien wagen: kun je je voorstellen dat anderen je wagen een zuip- of herriewagen vinden? *
  JaNee

  Ik heb het volledige optochtreglement (link opent in nieuw venster) aandachtig gelezen en ga daarmee akkoord.